Kommande bok

Snart kommer boken Från krångel till kronor på svenska (originaltitel Writing för dollars, writing to please). Den som är tydlig vinner förtroende, och i det långa loppet även de stora avtalen och pengarna. Det lönsammaste språket är helt enkelt det som är lättast att förstå.

Den här boken tar oss med på en resa från krångelspråk till klarspråk. Vi får en lektion i klarspråksargumentation, en historisk överblick över det juridiska språket, och inte minst en mängd övertygande exempel på hur verkningsfullt och lönsamt ett tydligt språk faktiskt är. Boken har ett internationellt perspektiv, och gör nedslag i språkprojekt från hela världen. Använd den som inspirationskälla och slagträ när du ska argumentera för ett enklare och tydligare språk i din organisation, eller när du själv behöver uttrycka dig lite tydligare.

Författarpresentation

Joe Kimble är juridikprofessorn som såg ljuset och blev det juridiska klarspråkets förnämsta förkämpe. I över 40 år har han skrivit böcker och artiklar om klarspråk, vid sidan av kurserna som han ger i juridiskt klarspråk på Thomas Cooley Law School i USA.

Meddelande när boken kommit?

Vill du få ett meddelande när boken kommit ut?  Skicka ett e-brev till info@prodicta.se och skriv Blänkare om Krångel till kronor i ämnesraden.

Från krångel till kronorKommentarer inaktiverade.