Webbredaktörens skrivhandbok

wsh_webbsidan

Webbredaktörens skrivhandbok, 6 upplagan

Webbredaktörens skrivhandbok är en praktisk handbok för dig som arbetar med copy, text och form för webb, surfplattor och mobiltelefoner. Författarna tar ett språkligt grepp på användbarhet och visar hur språket samspelar med andra element på webbsidan. Boken ger dig vägledning och konkreta tips och råd för alla delar av webb- och textproduktionen. Den tar fasta på olika webbredaktörers arbetsvardag – vissa skriver texter från början, andra redigerar andras texter. Oavsett hur du arbetar får du mycket användning av innehållet i boken. Den här sjätte och omdöpta upplagan har anpassats efter att fler och fler läser webbsidor i stökiga miljöer, gärna i mobiltelefoner eller på surfplattor.

Webbredaktörens skrivhandbok kan användas som handbok eller kurslitteratur på skrivkurser för webbcopy, webbredaktörer, webbansvariga och webbdesigner. Det finns gott om exempel och tips – allt från prov på övergripande struktur till tips för hur du åstadkommer ett hårt mellanslag.

Sagt om boken

Som tidigare tar boken upp hur man formulerar sig på nätet för att bli läst och uppskattad, och de två författarna behärskar verkligen sitt ämne. De visar övertygande att webbsidor är något helt annorlunda än text på papper och hur man på bästa sätt använder webbpubliceringens möjligheter och undviker dess fallgropar.

(BTJ 3102240 Hans Svensson)

Läs ett provkapitel

Besök bokens egen webbplats